MÅNDAG: Thai stroganoff
500gr falukorv
1-2 gula lökar
2-3 msk tomatpuré
2,5 dl matlagningsgrädde
1msk röd currypaste
smör att steka i
salt o peppar
Ris
Sallad
Grovhacka löken, skär korven i cm-tjocka strimlor. Stek lök o korv i lite smör.
Tillsätt grädde, tomatpuré och currypaste, koka på svag värme i ca 5 min. Smaka av med salt o peppar.
Servera med ris o sallad.
Röd currypaste är ganska stark så var lite försiktig med den om någon inte gillar det.
TISDAG: Köttfärsröra i pitabröd
1 gul lök
300gr vitkål
100gr färska champinjoner
400gr köttfärs
1st köttbuljongtärning
1tsk soja
salt o peppar
smör att steka i
pitabröd
1dl creme fraiche
2msk sweet chilisås
Strimla vitkålen, skär lök o champinjoner i skivor, fräs alltihop i stekpanna, lägg åt sidan.
Stek köttfärsen med buljongtärning, salt o peppar, tillsätt grönsaker och soja.
Blanda cremefraiche och chilisås.
Värm pitabröden o fyll dom med köttfärsröran och lite chili/creme fraiche.
ONSDAG: Viltlax
ca 600 gr laxfile (hel el portionsbitar)
1tsk salt
2,5 dl matlagningsgrädde
2msk konc vilt-och kantarellfond (viltfond går oxå bra)
1krm svartpeppar
1tsk timjan
potatis
haricot verts
Sätt ugnen på 225 grader. Salta laxen o lägg i en ugnsform.
Blanda grädde, fond, peppar o timjan, häll över laxen. In i ugnen ca 20 min.
Servera med pressad potatis och kokta haricot verts.
TORSDAG: Pasta med kräftstjärtar
Pasta
1 burk hela tomater
2 dl creme fraiche
1 burk 375gr kräftstjärtar
dill
salt o peppar
Låt tomaterna rinna av, hacka dem. Blanda tomaterna, dill o creme fraiche i en kastrull låt koka några minuter.
Låt kräftstjärtarna rinna av, rör ner i såsen och koka upp. Smaka av med salt o peppar.
Servera med pasta.
FREDAG: Safaripanna
500 gr färsk skinka el grisbog
2-3 dl tomatjuice
1dl vatten
1köttbuljongtärning
2krm malen ingefära
2krm svartpeppar
2krm kardemumma
1tsk salt
(1tsk curry)
1tsk soja
1gul lök
1/2 purjolök
1msk ljus maizenaredning
Frysta grönaker (ärtor, majs o paprika)
Ris
Tillbehör
1-2msk Kokos
4 msk Mango chutney
4 Ananasringar
1-2 dl Gräddfil
Strimla köttet, skiva purjolök o hacka löken.
Koka upp tomatjuice, vatten, buljongtärning, kryddor o soja. Lägg i köttet, lök o purjo.
Sjud under lock ca 15 min. Red med maizena o koka ett par min. Smaka av med salt o peppar.
Servera med ris, kokta grönsaker och övriga tillbehör.
torsdag 3 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar