lördag 19 december 2009

Matsedel vecka 7 - Malin A

MÅNDAG
Pasta med chiliköttfärssås

400-500g köttfärs
Margarin
1 burk majs
2 burkar crème fraiche paprika och chili
Pasta

Stek ca 500 gram köttfärs i lite margarin. Tillsätt 1 burk majs. Tillsätt crème fraiche och låt koka upp. Servera till valfri pasta, t ex spagetti eller penne. (Denna blir lite stark så vill man ha den mildare så ta en burk crème fraiche med smak och en naturell.)


TISDAG
Couscous-kassler

1 gul lök
Matolja
1 buljongtärning
4 port. couscous, gärna de ”stora”
300-400g kassler
300g wokgrönsaker
Olja till stekning, salt och peppar
Sås; 2 dl lätt crème fraiche
2 tsk curry
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk tomatpuré

Mjukstek löken i olja. Späd med vätska enligt förpackningen på cous cous-paketet och smula i en buljongtärning. Koka enligt förpackningen. Strimla kasselern och stek. Krydda med salt och peppar. Likadant med wokgrönsakerna. Rör ihop ingredienserna till den kalla såsen.


ONSDAG
”Annorlunda” ugnspannkaka med havremjölk

2 pkt bacon ( alternativt sidfläsk)
8 dl havremjölk, t ex ICAs eller Oatly
3 dl vetemjöl
4 ägg
Ca 0,5 tsk salt
30-50 gram margarin

Smörj en stor djup ugnsplåt med margarin. Klipp baconet i bitar och stek på spisen eller i ugn. Blanda övriga ingredienser till pannkakan. Lägg i bacon i plåten och häll över pannkakssmeten. Grädda ca 30 minuter i 200 grader. Gott med rivna morötter och lingonsylt till.


TORSDAG
Kycklingwok (ytterligare en variant på wok)

Ca 500g kycklingfilé
Wokgrönsaker
Thai sweet chili
Soja
1 burk kokosmjölk
Ris

Strimla kycklingfilén i bitar och stek. Krydda med sweet chili ( ganska stark), soja och ev extra salt och peppar. Woka/ stek wokgrönsaker som du tycker om. Krydda likadant. Blanda kyckling och grönsaker i pannan och häll på kokosmjölk. Låt koka upp. Servera med valfritt ris.


FREDAG
Fläskfilé med bandspagetti

1 lök
svamp
1 fläskfilé
3 dl grädde (valfri fetthalt)
1 buljongtärning
1 creme bonjour taco
1 creme bonjour grekisk vitlök
riven ost

Stek filén i skivor och lägg i en ugnsform.
Stek löken och svampen och strö detta över filén.
Blanda buljongen i grädden och blanda i bojourburkarna.
Häll såsen över filén.
Strö sen över riven ost och grädda i 15-20 minuter i 225 grader.
Servera med bandspagetti och en sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar