MÅNDAG
• Pasta ”carbonara”
Bacon
Creme Fraiche, ca 1 burk beroende på mängd
Ost, Parmesan + “vanlig riven”
Mjölk eller grädde
Salt
Peppar
Dragon
Lök
Skala och hacka lök, Skär bacon och stek, häll i löken och en burk creme fraiche och en skvätt mjölk eller grädde. Låt bubbla en stund, riv ner lite ost och krydda med salt, dragon och mycket peppar.
Servera med pasta och parmesan.
TISDAG
• Lax med pesto och pressad potatis. 4 port.
Laxfileer 4 st
Pesto
Parmesan
Citron
Matlagningsgrädde
Potatis
Gör såhär:
Lägg laxfileerna i en ugnssäkerform, bre på pesto och pressa lite citron över. Riv parmesan över och häll i matlagningsgrädde i formen.
Tillaga i ugn (225 grader, ca 15 minuter), servera med pressad potatis.
ONSDAG
• Pannbiffar med Grekmos 4 port.
Nötfärs 600g
Ev ägg eller annan vätska
Söt sur chilisås
Kalvfond
Fetaost 1 förpackning
Potatis ca 10st
Morötter 5-6st
Köttbuljong
Gör så här:
Blanda nötfärs med vätskan (jag brukar ha i lite öl) eller ägg och krydda med peppar, häll i en till två matskedar chilisås och en skvätt kalvfond (mängden beror lite på hur mkt nätfärs man har.).
Forma biffar i önskad storlek. Stek.
Koka potatis och morötter tillsammans med köttbuljong. Spara ca 2dl av ”Buljongvattnet”. Mosa potatisen och morötterna lite slarvigt (det ska inte vara helt slätt), blanda i buljongvattnet och den tärnade fetaosten, rör om och servera med färsbiffarna.
TORSDAG
• Rotfruktsgratäng med Kassler 4port.
Morötter
Potatis
Purjolök
Palsternacka
Kassler
Grädde, 2dl
Mjölk 2 dl.
Skala och skiva tunt. Lägg i ugnssäker form och häll på grädde och mjölk, krydda med salt och peppar. Tillaga i ugn ca 40 min 225 grader, Servera med stekt kassler.
FREDAG
• Viltkyckling 4port.
Kycklingfileer, 4st
Smör
2dl Creme Fraiche
1/2dl outspädd vinbärssaft
1 hönsbuljongtärning
5 krossade enbär
1 tsk Soya
Gör så här:
Bryn kycklingen i smör på båda sidor i en stekpanna. Blanda crème fraiche, saft, vatten, buljongtärning, enbär, timjan och soja i en traktörpanna. Lägg i kycklingen och låt den koka under lock ca 10 min. Garnera ev med färsk timjan och vinbär. Servera med kokt potatis och fräst svamp med purjolök.
söndag 13 december 2009
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar