söndag 17 januari 2010

Matsedel vecka 4 - Lotta

MÅNDAG: Biffwok med het kryddkeso

300 g lövbiff
1 purjo
2 paprikor
200 g färska champinjoner
1 msk olja
2 dl köttbuljong
1 msk soja
1 tsk potatismjöl
salt, peppar

Kryddkeso:
250 g keso
1 tsk malen ingefära
2 msk chilisås
1-2 krm cayennepeppar
1 pressad vitlöksklyfta

Skär kött och grönsaker i strimlor. Woka i oljan på hög värme under omrörning. Blanda buljong, soja och potatismjöl och rör ner det i woken. Smaka av med salt och peppar.
Rör ihop ingredienserna till kryddkeson och servera det till biffwoken.



TISDAG: Lätta pastan

450 g tagliatelle
cashewnötter efter smak
1 paket bacon
1 burk krossade tomater
persilja

Koka tagliatellen. Klipp baconet i bitar och stek knaprigt. Blanda resten av ingredienserna utom persiljan som du strör över sist av allt. Toppa med en smörklick som får smälta ner. Serveras med en fräsch sallad.



ONSDAG: Fläskfilé provencal

400 g fläskfilé
ca 80 g marinerade vitlöksklyftor
fransk senap
3 dl grädde

Stek köttet och ta det ur pannan. Häll vitlöksklyftorna i stekpannan. Tillsätt grädden och senapen. Salta och peppra. Häll blandningen över köttet. Servera till klyftpotatis eller pressad potatis.



TORSDAG: Enkel gryta

1 kg grytköttbitar
1 hackad lök
2 buljongtärningar
1 l vatten
4 msk tomatpuré
2 msk soja
2 msk mjöl
2 dl creme fraiche
Salt, peppar

Bryn köttet i en stekpanna, salta och peppra. Koka upp vattnet i en gryta. Häll i löken, buljongtärningarna, tomatpurén, sojan och köttet. Låt koka en timme. Rör sen ihop mjöl och creme fraiche som du häller i och låter koka fem minuter till. Salta och peppra ev.



FREDAG: Grönpepparkyckling

1 kg grillad kyckling
100 g smör
salt
2 msk senap
2 msk soja
1-1 1/2 msk grovstött grönpeppar (frystorkad)
2 dl vispgrädde

Rör ihop alla ingredienserna i en gryta på svag värme en liten stund. Låt det stå och dra i tre timmar och värm sen på det igen. (Låt det ej koka!)
Servereras till pressad potatis och sallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar