Måndag: Äppelpanna med kyckling (2 port)
2 kycklingfiléer (eller 250 g lövbiff)
1 liten gul lök
1 äpple
2 tsk olja
2 krm curry
2 msk konc. kalvfond
1 tsk (fransk) senap
2 tsk soja
Vatten
Redning (Maizena)
Strimla köttet. Skala och hacka löken. Kärna ur äpplet och skär det i bitar.
Bryn köttet i oljan. Lägg i curry, lök och äpple och låt det fräsa en stund tillsammans.
Rör ner kalvfond, senap och soja. Tillsätt vatten och redning till önskad konsistens.
Servera med ris.
Tisdag: Färsgryta med pastaskruvar (4 port)
Pastaskruvar
1 gul lök
1 msk olja
300 g köttfärs
salt
curry
kajennpeppar
2 dl buljong
2 bananer
½ dl salta jordnötter
Koka pastan.
Skala och hacka löken. Fräs den i oljan några minuter.
Tillsätt köttfärsen och låt fräsa tills den får lite färg. Krydda och häll på buljongen.
Låt småkoka cirka 5 minuter. Låt pastan rinna av och rör sedan ner den i köttfärsen.
Skiva bananerna och vänd ner dem i grytan. Strö över jordnötterna.
Onsdag: Falukorv i ugn med potatisgratäng (4 port)
Skala och skiva potatis och lägg i en ugnsfast form. Häll i ett paket (2,5 dl) matlagningsgrädde och ringla lite flytande matfett över. Ställ in i ugnen i 225 grader cirka 30 minuter.
Förbered under tiden falukorvsringen genom att skära ett antal jack i den (utan att skära rakt igenom). Stick sedan in en skiva smörgåsskinka och en skiva tomat i varje jack. Bred ut senap på korven och lägg över skivor av ost. Ta ut potatisgratängen ur ugnen och lägg korven ovanpå. Ställ sedan in alltihop i ugnen igen i cirka 15-20 minuter, tills potatisen är färdig och osten har smält.
Torsdag: Kräftsoppa (4 port)
ca 200 g kokta, skalade kräftstjärtar
1 liter Kelda mild tomatsoppa (heter nog Tender Tomato nu)
2 tsk dillfrö
2 dl lätt creme fraîche
ev 1 msk konjak eller madeira
½ dl hackad dill
Koka tomatsoppa och dillfrö i en kastrull cirka 5 minuter. Vispa ner creme fraîche och smaksätt med konjak. Lägg i kräftstjärtar och dill.
Servera med bröd, smör och ost.
Fredag: Herrgårdskyckling (4 port)
400 g salladskyckling (finns i frysdisken)
½ tsk salt
1 krm peppar
2 dl creme fraîche
50 g rökt skinka
2 msk persilja
1 tsk senap
2 dl riven ost
Lägg kycklingen i en ungsfast form. Krydda med salt och peppar.
Blanda creme fraîche, hackad skinka, persilja, senap och riven ost.
Bred blandningen över kycklingen.
Grädda i 225 grader i 20-25 minuter.
Servera med ris.
måndag 11 januari 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar