söndag 15 november 2009

Matsedel vecka 2 - Malin

MÅNDAG
Chilifalukorv i ugn, 4 pers

1 falukorvsring
1/2 purjolök
1,5-2 dl chilisås
Ost
2 st matlagningsgrädde/laga lätt och potatis.

Sätt på ugnen 200 grader
Skär ”jack” i falukorven, (utan att skära ända ner). Lägg korven i en ugnsfast form. Fyll ”jacken” varannan med purjolök och vartannat med skivad ost. Häll över chilisås och lägg på purjolök och avsluta med ost uppepå korven. Häll grädden över allt och ev mer chilisås. Låt stå i ugnen i cirka 30 min.
Servera med potatis.


TISDAG
Kycklingswok och ris

3-4 Kycklingfiléer
En påse wokgrönsaker alt färska grönsaker efter eget tycke. (minimajs, bambuskott, paprika, ärtskidor mm)
Chilisås eller woksås
Chicken curry (en krydda från Nordic Spice)
Ris

Skär kycklingen i småbitar och stek den och krydda med chicken curry, häll i wokgrönsakerna och fräs dem tillsammans med kycklingen. Avsluta med chilisås. Använd gärna lock så vätskan inte försvinner) Servera med ris.


ONSDAG
Ostsås och pasta

1 st simply cheese (arlas ostsås)
2-3 pkt bacon
1 liten burk majs
Lite purjolök.
Ev lite broccoli eller annat gott du har hemma.

Stek bacon och låt avfettas på hushållspapper. Bryn purjolöken och tillsätt ostsåsen och majsen. Tillsätt sist bacon och salt och peppar. Värm och servera till pasta.


TORSDAG
Lax och grönsakscouscous 4 p

Grönsakscouscous:
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl frysta grönsaker(ärter, majs & paprika)
1 vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
3 dl couscous.
Koka upp buljongen. Lägg i grönsakerna otinade och låt koka upp. Tillsätt olja, vitlök och couscous. Rör om och ställ åt sidan.

Lax:
600 g laxfilé/ kotletter
1 msk margarin
2 msk pressad citron
1 tsk salt
hackad gräslök eller dill
Stek laxen 3-4 min på varje sida, den ska bli genomstekt. Krydda med citron, salt och gräslök eller dill.
Servera med en kall sås av matlagningsyoghurt, riven ingefära och farinsocker.


FREDAG
Bifteki, grönsallad, klyftpotatis eller ris samt tzatziki eller annan god kall sås.

1 påse bifteki kryddmix
400 g köttfärs
Valfri sallad
Ris eller klyftpotatis
Antingen färdig tzatsiki eller gör en egen kall god sås.

Följ anvisningarna på kryddmixen. Sen brukar jag rulla dem lite längre och smalare istället så går det fortare att steka dem, eller som lite större köttbullar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar