torsdag 12 november 2009

Matsedel vecka 1 - Camilla

MÅNDAG
Baconröra:
Bryn bacon, champinjoner, purjolök i en stekpanna. Tillsätt ketchup och strö över lite vetemjöl, typ 1 msk. Späd med mjölk eller matlagningsgrädde. Krydda med salt och grillkrydda. Låt puttra en stund Servera till makaroner

TISDAG
Tacofisk:
Du behöver: 600 g fiskfile tex. Torsk, havsörtsalt, 2 1/2 dl kelda matlagningsgrädde, 1/2 dl färdig tomatsås tex. Tacosås, 1-2 tsk tacokrydda, 2 dl tex mex ost, 15-20 tacochips
Gör så här: Sätt ugnen på 225 grader, skiva fisken och salta den och lägg i en ugnsäker form.
Blanda grädden med tomatsåsen och tacokryddan och osten. Häll över fisken. Krossa chips och strö över. Ställ i ugnen i 25 min

ONSDAG
Kassler och Potgratäng:
Varva 2 lager med kassler och potatis skurna i små fyrkantiga bitar, koka upp 2 dl löksoppa och häll på. Avsluta med ett lager potatis och riven ost och häll på 3 dl grädde. Grädda i 175 grader i 60 min

TORSDAG
Pizzapannkaka:
Gör pannkakassmet för rätt antal personer. Häll smeten i en långpanna.
Förgrädda den i 10 min i 225 grader. Under tiden gör du en köttfärsröra med vad du vill ha.
Lägg sedan den uppepå och lägg över tomater och ost. Höj ugnen till 250 grader och grädda i 10-15 min

FREDAG
Kycklinggratäng:
Du behöver: Curry, 1 påse snabbris, 1 kycklingbuljongtärning, 1 1/2-2 dl färdiglagad kyckling
1 1/2 dl blandade frysta grönsaker, 6-8 små tomater, 1-2 bananer, 3 dl vispgrädde vispad med curryn, 1 dl cashewnötter.
Gör så här: Fräs curryn, rör ner riset och tillsätt 2 dl vatten, buljongtärningen och kycklingen. Låt småputtra ett par minuter.
Rör ner grönsaksblandningen och ta av kastrullen från värmen. Fördela allt i en smord form
Strö över tomater och bananer skurna i bitar: Bred över grädden. 200 grader i 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar