måndag 8 februari 2010

Vecka 6 - Malin

Måndag:
Trädgårdsspagetti

Spagetti
1 pkt bacon i bitar
Ca 300g frysta brytbönor
200g körsbärstomater
2 dl matlagningsyoghurt
1vitlöksklyfta
Salt och peppar

Koka spagettin och låt bönorna gå med sista 3-4 minuterna. Stek baconet krispigt. Dela tomaterna. Låt pasta och bönorna rinna av väl. Blanda med bacon, tomater, yoghurt och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.


Tisdag:
Ris/ pasta/ bulgur/ cous cous med lammfärs

Ris/ pasta/ bulgur/ lammfärs
500g lammfärs
1 lök
1-2 vitlöksklyftor
4 tomater
Olja
200g halloumiost
1 tsk rosmarin
Salt och peppar

Koka riset eller det du väljer att äta till färsen. Skala och hacka löken och vitlöken. Klyfta tomaterna. Fräs färsen, löken och vitlöken i olja. Strö i rosmarin, salta och peppra. Lägg i tomaterna och fortsätt fräsa i några minuter. Riv eller skär osten i mindre bitar och lägg i alldeles innan servering.


Onsdag:
Pasta med grön ostsås

300g pasta t ex bandspagetti
300g strimlad kassler
400g hackad spenat
Margarin
3 msk vetemjöl
4 dl mjölk
3 dl riven ost
Salt och peppar

Koka pasta och lägg ner i en ugnssker form. Lägg kasslern ovanpå.
Fräs spenaten i margarin. Rör ner mjölet och späd med mjölken. Sju i ca 5 minuter. Rör ner osten och låt det sedan inte koka mer. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över pastan och gratinera i 10 minuter 225 grader.

Torsdag:
Potatis med skinka och gräddfilssås

Potatis
Burkskinka
Gräddfil
Dip ”Dill- och gräslök”

Allra godast på sommaren med färskpotatis. Gräddfilen blandas med dipmixen. Voila!


Fredag:
Texmextårta

8 små soft tortillas
500 g nöt eller blandfärs
400 g philadelphiaost
1 liten purjolök
1 burk mild tacosås
1 påse taco kryddmix
1/2 dl vatten
1 - 2 stycken tomater
1 påse riven tex mex ost


Strimla purjolöken och fräs den tillsammans med färsen. När färsen är genomstekt tillsätts tacokryddan, tacosåsen och vattnet. Rör om tills allt är blandat och låt puttra några minuter. Rör ner philadelphiaosten.

Varva tortillabröd och färsröra till en tårta. Strö över riven ost och garnera med tomatskivor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar